Babalik Testi Sadece Sac Telinden mi Yapiliyor?

Cevabımız babalık testi için yanlızca şaç teli değildir.Bilim dünyası ve ülkemizde de çok etik davranışlar olmadıgından dolayı pek sık rastlanmayan;

-Tırnak
-Ağız Mukozası
-Kan örnekleri

ilede babalık testi(dna testi) yapılabilir.Kesin sonuçlar alınabilir...

Babalik DNA Testi Nasil Yapilir,Test Ücreti,Babalik Tayini,Babalik Davasi, Gen Testi, Maternity, Paternity, Test Yaptirilabilecek Yerler

Test Yaptıralabilecek Kurumlar;

  • Bu web sayfası Hacettepe Üniversitesi tarafından yaygın genetik hastalıklar hakkında kısa bilgiler vermek üzere hazırlanmıştır.
    Adres: Hacettepe Üniversitesi, 06532 - ANKARA
    Tel: +90 312 305 5000
    Web: www.gen.hacettepe.edu.tr
  • Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nin resmi web sayfasıdır. Genetik testler ve verilen hizmetler hakkında bilgiler bulmak mümkündür. A
    dres: Talatpaşa Bulvarı Samanpazarı / ANKARA
    Tel: (0312) 306 50 00
    E-posta: info@ztb.gov.tr
    Web: www.ztb.gov.tr

  • Ankara Üniversitesi, Pediatrik Moleküler Genetik Bölümü’ nün hazırladığı genetikle ilgili oldukça kapsamlı bilgiler veren resmi web sayfasıdır.
    Adres: KORU Mahallesi, 606. Sokak, UYUM Sitesi No: 19. 06530 Cayyolu, ANKARA,
    Fax : 90-312-3620581 or 90-312-3201433
    Web: www.medicine.ankara.edu.tr/internal_medical/pediatrics/mol-gen

  • Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’ nın resmi web sayfasıdır. Genetik laboratuarlarında yapılan testler ve bölüm hakkında detaylı bilgi bulmak mümkündür.
    Adres: Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı. Dekanlık Binası 3. Kat Kampus 07059-ANTALYA
    Tel: +90 242 2496970
    Web: www.akdeniz.edu.tr/tip/genetik

  • Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ nin resmi web sayfasıdır.
    Address: Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Askeri Tıp Fakültesi. 06018 – Etlik, ANKARA,
    Web: www.gata.edu.tr

  • Ege Üniversitesi’ nin resmi web sitesidir. Genetikle ilgili konularda kısa bilgiler veren ve genetik laboratuvarının güncel olarak hangi hizmetleri verdiğini gösteren web sayfasıdır.
    Adres: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı, Bornova, 35100-İZMIR, Türkiye
    Tel: +90 232 390 4917
    Web: www.tibbigenetik.ege.edu.tr


Ücretler350Tl ile 2,500 Amerikan Doları civarıdır...

Babalık Davalarında Adli Tıp Bilirkisilik Tekeli Ortadan Kalkıyor mu?

Mahkemelerdeki babalık davalarında Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Tıp Kurumu’nun babalık testi tekeli ortadan kalkıyor. Artık özel veya kamuya ait laboratuvarların DNA testi sonuçlarını da Türk mahkemeleri bilirkişi unvanı ile delil kabul edecek.

Adli Tıp tekelini sona erdirecek Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun (CMUK) değiştirilmesi için Meclis Adalet Komisyonu üyesi 5 milletvekili önümüzdeki hafta çalışmalara başlıyor. Bu arada kanun çıkmadan avukatlar müvekkillerini Türkiye’de babalık testini başlatan Özel Acıbadem Hastanesi’ne göndermeye başladı. Burada test yaptıran 100 kişiden 10’u baba çıkmadı.

Adli Tıp tekelinin kalkmasını bekleyen ailelerden biri de Adli Tıp Kurumu’nun birbirine zıt iki DNA raporu düzenlediği Okşar ailesi. Adli Tıp Kurumu’nun önce, ‘Bu çocukların babası sen değilsin’, ardından da ‘İlkinde yanılmışız, babaymışsın’ dediği Remzi Okşar ile çocukları, geçen hafta yine duruşmadaydı. Baba Okşar hakime, “Güvenim kalmadı.” dediği Adli Tıp dışında bir laboratuvarda yeniden babalık testi yaptırmak istediğini söyledi. Duruşmanın görüldüğü Bakırköy 4. Aile Mahkemesi Başkanı ise, “Adli Tıp’tan başka bir yere göndermem imkansız.” dedi. Duruşma sonunda hakim 3 çocuk ile birlikte anne ve babanın Adli Tıp’ta 2. defa kan örneği vererek DNA testinden geçirilmesine karar verdi.

Yeni yasa 2010 başında çıkıyor

CMUK Yasası’nın değişmesi ile geçen haftaki duruşmada yaşanan bu tablo tarihe karışacak. Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, yeni CMUK Yasası’nın 2004 yılı başında çıkmış olacağını söyledi. Buna göre 23 Ocak 2004’e ertelenen Okşar ailesi duruşmasından önce Adli Tıp’ın bilirkişilik tekeli sona ermiş olacak. Bugüne dek mahkemelerin sadece Adli Tıp Kurumu’ndan istediği, meraklıların ise doku örneği göndererek genellikle yabancı ülkelerde yaptırdığı babalık testini, Türkiye’de ilk defa İstanbul’da Özel Acıbadem Hastanesi de yapmaya başladı. Acıbadem Hastanesi Genetik Tanı Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ender Altıok, müşteriye mahkemede delil olmayacağını baştan hatırlattıkları babalık testini 6 ayda 100’ü aşkın kişinin yaptırdığını söyledi. Doç. Dr. Altıok’un verdiği bilgiye göre test için gelenler genellikle tek çocuklular ve 100 kişiden 10’u şüphesinde haklı çıkarak çocuğun kendisinden olmadığını öğrendi. Hastalara isim yerine kod veriliyor ve gen testi yaptıranın kimliği gizli kalıyor. Doç. Altıok, “Bunu sadece ben bilebilirim. Yüzde 100 gizliliğe dikkat ediyoruz. Anne, baba, çocuk üçü birlikte veya baba ile çocuk olmadan gen testi yapmıyoruz.” dedi.

Babalık testi yapan devlet üniversitelerinin adli tıp enstitülerinin bulguları da mahkemede delil kabul edilmiyor. Yasa değişirse üniversite adli tıpları da bilirkişi sayılacak. Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt, kurumun babalık testi tekelini sona erdirecek kanun değişikliğinin AB uyum yasalarının gereği olduğunu ifade etti. Kurt, ABD ve Avrupa ülkelerinde hakimin özel kuruluşları bilirkişi kabul ederek oradan gelecek babalık testi sonucuyla karar verebildiğini, bundan sonra Türkiye’de de aynısının uygulanacağını anlattı. Kurt, yasayla Adli Tıp’ın iş yükünün hafifleyeceğini dile getirdi.

DNA testi ücreti, baba ve çocuk için 700 milyon, anne de dahil olursa 1 milyar lira. Halen senede ortalama 2 bin Türk vatandaşı, çocuğunun babası olup olmadığını öğrenmek için ABD ve Avrupa’daki merkezlere doku örneği gönderiyor. Yurtdışındaki testlere ise 1.200 ilâ 1.500 dolar arası ücret ödeniyor. Kan örneği yerine kökünden kopmuş bir saç kılı veya tükürük de babalık testi için yeterli oluyor.


Baba Okşar, Adli Tıp’tan 50.000 lira istiyor

Çocuklarının babasının kendisi olup olmadığına dair Adli Tıp Kurumu’ndan iki farklı rapor verilen Remzi Okşar, kurum aleyhine 50 milyar liralık manevi tazminat davası açtı. Adli Tıp, baba Okşar’a önce “2 çocuğunun da babası değilsin”, ardından da “İlkinde yanılmışız, çocuklarının babasıymışsın” şeklinde rapor vermişti. Remzi Okşar, mahkemece istenen DNA testiyle, babalık tayininde mahkemeye gönderilen birbirine zıt iki raporun, manevi olarak kendine büyük zarar verdiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Savcılık da şikayeti yerinde bularak Adli Tıp’a dava açtı.

Tazminat davasının ilk duruşması önceki gün Fatih 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt ile görevli Faruk Aşıcıoğlu, Antalya’da kongrede olmalarını mazeret göstererek katılmadı. Duruşmaya, her iki raporda da imzası bulunan görevliler Hüseyin Hürben ile Bestami Çolak ile baba Remzi Okşar ile avukatı Nurhayat Akman katıldı. Hürben ve Çolak’a farklı iki raporu gösteren mahkeme başkanı, “Bu imzaların ikisi de size mi ait?” sorusuna Hürben ve Çolak’tan “evet” cevabını aldı. Mahkeme, iki farklı raporun nasıl oluştuğuna dair yazılı izahatın beklenmesi talebiyle 12 Aralık 2003 tarihine ertelendi.

Baba Remzi Okşar ise kendisini aldattığı şüphesiyle eşinden boşandığını, yıllardır içini kemiren bu şüpheden Adli Tıp DNA testiyle kurtulmak istediğini; ancak mahkemeye gelen 2 farklı raporla hayal kırıklığı yaşadığını ve manen yıkıldığını dile getirdi.

Mahkeme Karari Olmadan Babalik Testi

Bu çocuk bana benzemiyor gibi kuruntularla babalık testi yaptırmak için artık mahkeme kararı gerekmiyor.

“Kan grubum A, karım B, bu çocuk nasıl 0 grubu oldu”, “Bu çocuk bana benzemiyor” gibi kuruntularla babalık testi yaptırmak için mahkemeye koşanlar, artık mahkeme kararı olmadan test yaptırabilecek.

Yurtdışında 5-6 bin dolar olan test, Türkiye’de 350Türk Lirası.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı bünyesinde açılan “DNA Laboratuvarı”nda mahkeme kararı aranmadan babalık testleri yapılıyor. Yüzde 99.9 oranında kesin sonuç veren testlerin sonuçları, 1 gün içinde çıkıyor ve noterden tasdikli bir raporla kişilere bildiriliyor. Test sonuçları yalnızca test yaptıran kişiye veriliyor, telefonla açıklanmıyor.

DNA Laboratuvarı hakkında bilgi veren Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, babalık davalarında son yıllarda sıkça başvurulan “DNA analizleri”nin, mahkeme kararıyla Türkiye’de emniyet ve jandarma teşkilatları ve Adli Tıp Kurumu bünyesinde yapıldığını söyledi.

Ancak bir takım nedenlerle mahkeme yoluna gitmeden babalık testlerine ihtiyaç duyan bazı kişilerin “DNA analizi” yaptırmak için yurtdışına kan yolladıklarını söyleyen Hancı, her bir analizin yurtdışında yaklaşık 5-6 bin dolara mal olduğunu kaydetti.

TEST 350TL

Yurtdışına DNA analizleri ve babalık testleri için önemli miktarda döviz ve kan çıktığını belirten Prof. Dr. Hancı, 1.5 yıl önce hizmete giren laboratuvarda babalık testi için kişi başı 350 milyon lira ücret alındığını belirtti.

Hancı, “Babalık davalarının DNA analizleri yapılarak bilimsel çözüme kavuşturulması toplumsal huzurun sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Laboratuvarımızda gerek mahkeme aracılığıyla gerekse kişisel başvurularla bu sorunun çözümlenmesine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Hancı, şunları kaydetti: “Her insandaki DNA’nın yarısı anneden diğer yarısı ise babadan geliyor. İki insanın arasında akrabalık bağını anlamak için DNA kümesi arasındaki boşluklara bakılıyor. Testler ya yüzde 0 çıkıyor ya da yüzde 99.9 un üstünde çıkıyor. Arada bir başka rakamın çıkması söz konusu değil. Yani çocuk ya A kişinindir ya değildir. Örneğin yüzde 80 babasıdır gibi bir rakam çıkmaz.”

BABA ÖLMÜŞSE DEDE, AMCA

Baba ölmüş ise baba adayının yakın akrabalarından alınan örneklerle de DNA testinin yapılabildiğini söyleyen Hancı, babanın olmadığı durumlarda amca, kuzen, dede veya erkek çocuk gibi baba tarafından bir erkek akrabadan babalık testi yapıldığını bildirdi.

Prof. Dr. Hancı, babalık testi yöntemini şöyle anlattı: “İnsan DNA’sının belli kısımları bireyler arası farklılıklar gösterir. Bu gen bölgelerinin her birinde kişi biri anneden biri de babadan gelen iki farklı genetik karaktere sahip. Çocukta belli sayıda gen bölgesi analizlenerek bir DNA profili çıkarılır. Daha sonra annenin DNA profili ile bu profil kıyaslandığında çocuğun genetik özelliğinin hangi yarısını anneden aldığı ortaya çıkar. Bu durumda diğer genetik özelliklerde şüphesiz babadan gelecektir. Söz konusu babanın DNA profili çıkarıldığında eğer çocuğun annesinden almadığı genetik yapısı ile uyum göstermiyorsa o kişi baba değildir. Eğer uyum tespit edilirse bu defa çalışılan gen bölgeleri üzerinde popülasyon genetiği verilerine göre hesaplamalar yapılarak yüzde ihtimalle babalığın tespiti söz konusudur.” 

Babalik Testi

Babalık testi nedir?

Babalık testi bir çocuğun biyolojik babasını belirlemek için kullanılan bilimsel bir yoldur. Babalık testi çocuktan gelen genetik maddeyi inceleyerek onu baba adayının genetik maddesi ile karşılaştırır.

Babalık testi nasıl çalışır?

Bir insanda her genden iki kopya bulunur. Bu kopyalardan bir tanesi anneden gelirken diğeri babadan gelir. Böylece genetik maddemizin yarısını annemizden diğer yarısını da babamızdan alırız.Babalık testi de bu bilgiye dayanarak yapılır. Yani çocuğun genlerinin yarısı ile babanın genlerinin yarısının eşleşip eşleşmediğine bakılır. Eğer baba adayının genetik maddesinin yarısı ile çocuğa babasından geçen genetik materyal aynı ise test edilen baba adayı çocuğun gerçek biyolojik babasıdır. Eğer yapılan babalık testinde tutarsızlık gözlenmişse yani çocuğa babadan geldiği bilinen genetik bilgi, test edilen baba adayının ki ile eşleşmiyorsa, test edilen baba adayı çocuğun gerçek biyolojik babası değildir. Bir babalık testi uygulandığında laboratuar çok sayıda farklı genetik bölgeleri inceler. Ne kadar çok bölge incelenirse o kadar güçlü ve doğru test sonucu alınır. Şu anda yüksek kalitede babalık testlerinde kesin sonuçlar sağlamak için en az 16 genetik bölge incelenmektedir. Acıbadem Genetik Tanı Merkezinde dünyanın en gelişmiş testi kullanılarak 16 değişik bölge incelenir.

DNA nedir ve ebeveynin belirlenmesinde neden kullanılır?

DNA genlerin yapı taşıdır. Bu genetik madde, çocuğa anne ve babadan eşit miktarda geçer. Nesilden nesile geçen bütün özellikler DNA’nın yapısında şifrelenir. Anne karnından ölüme kadar DNA, insan vücudundaki her hücrede bulunur. DNA’nın yapısı kişinin yaşına, kullandığı ilaçlara, yaşam tarzına ya da beslenme alışkanlıklarına göre değişmez. DNA, parmak izi gibi kişiye özel ve değişmez olduğu için babalığı belirlemede en iyi araç olduğu saptanmıştır.

Babalık testi sonuçları:

Bir çok genetik bölge incelendikten sonra moleküler genetik laboratuarı test edilen erkeğin çocuğun gerçek biyolojik babası olup olmadığını belirler. Bu durumda olası iki sonuç vardır.

1-) Babalığın Dışlanması: Babalığın dışlanması test edilen erkeğin çocuğun gerçek biyolojik babası olmadığını belirtir. Babalık dışlanmasını belirten bir rapor farklı genetik bölgelerde en az iki eşleşmeme durumunu gösterir. Babalık dışlanması belirtildiğinde baba olma olasılığı yüzde sıfırdır.

2-)Babalığın Onaylanması: Eğer rapor test edilen erkeğin çocuğun gerçek biyolojik babası olduğunu dışlamıyorsa kombine paternite indeksi (CPI) hesaplanarak baba olma olasılığı belirtilir. Yapılan testin ölçme gücü yüksek olduğu için babalık olasılığı genellikle %99.9’dan büyük çıkmaktadır.

Test sonucu mahkemede delil olarak kullanılabilir mi?

Merak nedeniyle yapıldığı, kimlik doğrulaması yapılmadığı ve mahkeme tarafından sevkedilmediği zaman babalık testi sonucu adli delil sayılmayabilir.

Babalık testi için gerekenler

Babalık testine katılan kişilerden EDTA’lı tüpe kan örneği alınır ve en geç 48 saat içerisinde oda sıcaklığında Acıbadem Genetik Tanı Merkezine ulaştırılır. Annenin test edilmesi şart değildir. Test yapılacak bireylere bilgi verilerek bilgilendirilmiş test onay formları imzalatılır.

Gizlilik

Alınan kan örneği ve elde edilen DNA, hastaya özel olarak verilen bir kod ile isimlendirilir. Hastanın adı ve soyadı örnekler üzerine yazılmaz. Testleri yapan uzmanlar, kime test yaptıklarını bilmezler. Ayrıca çıkan hiçbir test sonucu telefonda bildirilmez. Sonuçlar hastalara yazılı rapor olarak bildirilir.

Test sonuçları ne kadar zamanda alınabilir?

Babalık testi için sonuç verme süresi ortalama 3 gün, en geç 7 gündür.

Acıbadem Hastanesi
Genetik Tanı Merkezi Sorumlusu
Doç.Dr. Ender Altıok

Anne Olmadan Yapilan Baba-Cocuk Babalik Testi

Anneden örnek alınmaksızın testler yapılabilmekte ilişkiler ve akrabalıklar yüksek olasıklarla belirlenebilmektedir. Normalde 16 DNA işaretleyicisi ile yaptığımız testlerde; %99.9 ile %99.999 arasında değişen değerlere ulaşılmaktadır.

Baba-Çocuk testinde, sadece babadan çocuğa geçmiş özellikler belirlenmektedir. Daha fazla kesinlik sağlanması için babalık testine (Vaterschaftsanalyse) anneden alınan örneğinde katılması gerekmektedir. Annenin incelemeye katılmadığı testlerde olasılık değerleri genelde düşmektedir.

Bununla birlikte, testlerin kesinliği örnek maddenin özelliğine göre değişmemektedir. DNA, diş fırçasından, bebek emziğinden, kullanılmış kağıt mendilden yada pamuklu çubuk üzerine bulaşmış mukoza veya kan hücrelerinden elde edilebilir. Saç özellikle akrabalık analizinde kullanılmak için uygun değildir.

ŞOK IDDIA: HER 4 COCUKTAN BIRININ BABASI GERCEK DEGİL!

Türkiye’nin ‘ince’ esprisi maalesef gerçek oldu. Çünkü araştırmalara göre Türkiye’de her 4 babadan biri ‘gerçek’ değil. Bu Adli Tıp Kurumu’nun tespit ettiği bir sonuç. Teste ilgi çığ gibi büyüyor...

iSTANBUL Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde şu sıralar yoğun bir çalışma var. Zira enstitü, Türkiye’de babalık testini yapmaya başlayan ilk kurum. Şu an bazı özel hastaneler de bu incelemeyi yapıyor. Ancak Adli Tıp Kurumu, özel vakalara bakmayı noktalamış, sadece adli vakalara yetişmeye çalışıyor. Anne, baba ve çocuğu kapsayan testin maliyeti 3 milyar lira. Çünkü DNA teknolojisi pahalı. Para, başvuruların kesinleşmesinde peşin olarak alınıyor. Sonuç en çok 1 ayda alınıyor.

AVRUPA İLE AYNI

KENDİLERİNE yoğun bir başvurunun olduğunu doğrulayan Adli Tıp Enstitüsü Fen Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersi Abacı Kalfoğlu, ‘Yurtiçinde de, yurtdışında da taleplerde sürekli bir artış var. İnsanların bilgilenmesi üzerine görülen bir artış bu’ diye konuşuyor.

Aslında insanlar da şüphelenmekte haklı. Çünkü araştırmalara göre, her 4 babadan biri gerçek baba değil. Türkiye’de baba olmama oranı yüzde 30. Avrupa’da da bu oran yüzde 30.. Kalfoğlu, taleplerde mevsimsel artış bulunduğuna dikkat çekiyor. En çok tatil periyotlarından sonra, yaşanan bir tartışmanın ardından çiftler bu tür bir test istiyor.

SONUÇ GARANTİ

KURUM teknik imkanları sayesinde babalığı reddetmede yüzde 100 başarılı oluyor. Babalığa dahil etmede ise yüzde 99.999 kesin sonuç elde ediliyor. Hata payı oldukça düşük. Erkek çocukta, babalık testinin yapılabilmesi için babanın sağ olması da gerekmiyor. Babanın kardeşi, oğlu veya babası testin yapılması için yeterli. Çünkü aynı ‘y’ kromozumunu ailenin tüm erkekleri taşıyor. Kız çocuklarda ise test kemiklerden yapılıyor.

Babalık tayini için her iki tarafın imzasının olması gerekiyor. Kimsenin evlilik cüzdanına bakılmıyor. Ayrıca teknik ekip hiçbir zaman bu kişilerle karşılaşmıyor ya da testin kime ait olduğunu bilmiyor. Test sonucu söz konusu kişilere postayla ayrı ayrı gönderiliyor. Çocuk raporu eğer 18 yaşından büyükse alabiliyor. Doğu illerindeki davalarda ise posta yoluyla kan örnekleri alınıyor ve değerlendiriliyor...

BABALIK TESTI NASIL YAPILIYOR

ADLİ Tıp şu anda sadece davalara bakıyor. Bunun haricinde özel hastaneler de artık babalık testi yapıyor. Profesör Kalfoğlu bu durumdan memnun, ancak özel hastanelerin davalardaki tutumu konusunda bir eleştirisi var. ‘Bir tetkiki yapıyorsan mahkemeye bilirkişilik yapmalısın. Mahkemeye rapor sunulamayacaksa ya etik kurallara uyulmamıştır, ya da kurum kendine güvenmiyordur’ diyor. Adli Tıp’ta babalık testini yapan ekipte 2 profesör, 5 araştırma görevlisi ve teknik ekip dışında psikolog, hukukçu ve hemşirelerden oluşan en az 15 kişi bulunuyor.

Gelelim babalık testinin nasıl yapıldığına...

Anne, baba ve çocuktan biyolojik örnekler alınıyor. n Bu örnek, kan alımıyla olduğu gibi, ağız içinden alınan hücre de olabiliyor. n Ebeveynlerden biri yaşamıyorsa elde edilen kemiklerle sonuca ulaşılmaya çalışılıyor. n Örneklerden bir DNA profili çıkarılıyor. n DNA’nın bazı bölgeleri inceleniyor. n Çocuğa anneden aktarılan özellikler gözardı ediliyor. n Geriye kalan özelliklerin olası babadan olup olmadığı araştırılıyor. Ve sonuçlar titizlikle değerlendiriliyor.

ÜNLÜ BABALIK DAVALARI

Profesör Ersi Abacı Kalfoğlu, kuruma gelen ünlü babalık davalarını şöyle anlatıyor:

Gömlekçi Kralı Ömer Akın öldüğünde, kardeşleri Akın’ın çocuğunun kendi çocuğu olmadığını iddia ederek dava açmışlardı. İzmir’de yapılan incelemede yüzde 60 baba denmiş. Avukatı bize geldi, davayı İstanbul’a aldı. Çocuk, ölen adamın nüfusuna kayıtlıydı. Davayı biz çözdük. Kemik incelemesi yapıldı ve Akın’ın çocuğun gerçek babası olmadığı ortaya çıktı. Sonra bir doktor ortaya çıktı ve ‘Babalığımı ispatlayın’ dedi. Çalışmalar sonunda doktorun babalığı tespit edildi. Doktor, kadının sevgilisiydi.

Şarkıcı Emrah İpek’in babalık davasında da görüş bildirdik.

Anneleri tartışılan Atilla Taş için de bize başvurulmak istendi. Çok yoğunduk, kabul edilmedi.

İş güç sahibi bir kadının annesi beyin özürlüydü. Anne kayıptı. Sonra Karadeniz’de bir ceset bulundu. Elimizde sadece kadının kemikleri vardı, başka bir şey yoktu. İnceleme sonucu o cesedin kayıp anneye ait olduğu ortaya çıktı.
(STAR)