ŞOK IDDIA: HER 4 COCUKTAN BIRININ BABASI GERCEK DEGİL!

Türkiye’nin ‘ince’ esprisi maalesef gerçek oldu. Çünkü araştırmalara göre Türkiye’de her 4 babadan biri ‘gerçek’ değil. Bu Adli Tıp Kurumu’nun tespit ettiği bir sonuç. Teste ilgi çığ gibi büyüyor...

iSTANBUL Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde şu sıralar yoğun bir çalışma var. Zira enstitü, Türkiye’de babalık testini yapmaya başlayan ilk kurum. Şu an bazı özel hastaneler de bu incelemeyi yapıyor. Ancak Adli Tıp Kurumu, özel vakalara bakmayı noktalamış, sadece adli vakalara yetişmeye çalışıyor. Anne, baba ve çocuğu kapsayan testin maliyeti 3 milyar lira. Çünkü DNA teknolojisi pahalı. Para, başvuruların kesinleşmesinde peşin olarak alınıyor. Sonuç en çok 1 ayda alınıyor.

AVRUPA İLE AYNI

KENDİLERİNE yoğun bir başvurunun olduğunu doğrulayan Adli Tıp Enstitüsü Fen Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersi Abacı Kalfoğlu, ‘Yurtiçinde de, yurtdışında da taleplerde sürekli bir artış var. İnsanların bilgilenmesi üzerine görülen bir artış bu’ diye konuşuyor.

Aslında insanlar da şüphelenmekte haklı. Çünkü araştırmalara göre, her 4 babadan biri gerçek baba değil. Türkiye’de baba olmama oranı yüzde 30. Avrupa’da da bu oran yüzde 30.. Kalfoğlu, taleplerde mevsimsel artış bulunduğuna dikkat çekiyor. En çok tatil periyotlarından sonra, yaşanan bir tartışmanın ardından çiftler bu tür bir test istiyor.

SONUÇ GARANTİ

KURUM teknik imkanları sayesinde babalığı reddetmede yüzde 100 başarılı oluyor. Babalığa dahil etmede ise yüzde 99.999 kesin sonuç elde ediliyor. Hata payı oldukça düşük. Erkek çocukta, babalık testinin yapılabilmesi için babanın sağ olması da gerekmiyor. Babanın kardeşi, oğlu veya babası testin yapılması için yeterli. Çünkü aynı ‘y’ kromozumunu ailenin tüm erkekleri taşıyor. Kız çocuklarda ise test kemiklerden yapılıyor.

Babalık tayini için her iki tarafın imzasının olması gerekiyor. Kimsenin evlilik cüzdanına bakılmıyor. Ayrıca teknik ekip hiçbir zaman bu kişilerle karşılaşmıyor ya da testin kime ait olduğunu bilmiyor. Test sonucu söz konusu kişilere postayla ayrı ayrı gönderiliyor. Çocuk raporu eğer 18 yaşından büyükse alabiliyor. Doğu illerindeki davalarda ise posta yoluyla kan örnekleri alınıyor ve değerlendiriliyor...

BABALIK TESTI NASIL YAPILIYOR

ADLİ Tıp şu anda sadece davalara bakıyor. Bunun haricinde özel hastaneler de artık babalık testi yapıyor. Profesör Kalfoğlu bu durumdan memnun, ancak özel hastanelerin davalardaki tutumu konusunda bir eleştirisi var. ‘Bir tetkiki yapıyorsan mahkemeye bilirkişilik yapmalısın. Mahkemeye rapor sunulamayacaksa ya etik kurallara uyulmamıştır, ya da kurum kendine güvenmiyordur’ diyor. Adli Tıp’ta babalık testini yapan ekipte 2 profesör, 5 araştırma görevlisi ve teknik ekip dışında psikolog, hukukçu ve hemşirelerden oluşan en az 15 kişi bulunuyor.

Gelelim babalık testinin nasıl yapıldığına...

Anne, baba ve çocuktan biyolojik örnekler alınıyor. n Bu örnek, kan alımıyla olduğu gibi, ağız içinden alınan hücre de olabiliyor. n Ebeveynlerden biri yaşamıyorsa elde edilen kemiklerle sonuca ulaşılmaya çalışılıyor. n Örneklerden bir DNA profili çıkarılıyor. n DNA’nın bazı bölgeleri inceleniyor. n Çocuğa anneden aktarılan özellikler gözardı ediliyor. n Geriye kalan özelliklerin olası babadan olup olmadığı araştırılıyor. Ve sonuçlar titizlikle değerlendiriliyor.

ÜNLÜ BABALIK DAVALARI

Profesör Ersi Abacı Kalfoğlu, kuruma gelen ünlü babalık davalarını şöyle anlatıyor:

Gömlekçi Kralı Ömer Akın öldüğünde, kardeşleri Akın’ın çocuğunun kendi çocuğu olmadığını iddia ederek dava açmışlardı. İzmir’de yapılan incelemede yüzde 60 baba denmiş. Avukatı bize geldi, davayı İstanbul’a aldı. Çocuk, ölen adamın nüfusuna kayıtlıydı. Davayı biz çözdük. Kemik incelemesi yapıldı ve Akın’ın çocuğun gerçek babası olmadığı ortaya çıktı. Sonra bir doktor ortaya çıktı ve ‘Babalığımı ispatlayın’ dedi. Çalışmalar sonunda doktorun babalığı tespit edildi. Doktor, kadının sevgilisiydi.

Şarkıcı Emrah İpek’in babalık davasında da görüş bildirdik.

Anneleri tartışılan Atilla Taş için de bize başvurulmak istendi. Çok yoğunduk, kabul edilmedi.

İş güç sahibi bir kadının annesi beyin özürlüydü. Anne kayıptı. Sonra Karadeniz’de bir ceset bulundu. Elimizde sadece kadının kemikleri vardı, başka bir şey yoktu. İnceleme sonucu o cesedin kayıp anneye ait olduğu ortaya çıktı.
(STAR)

1 yorum:

rifat dedi ki...

Neden dna Babalık Testi yaptırmalısınız?

Neden Bizi Seçmelisiniz?
“Acaba çocuğumun gerçek babası mıyım?” sorusu, son yıllarda binlerce kişinin hastane ve laboratuvarların kapısını aşındırmasına neden oldu.

Türkiye genelinde resmi rakalamlar ile günde 100 resmi olmayan rakamlar göre 250 kişi babalık testi için özel hastahanelere başvuruyor ve fiyatlar 1500 TL ‘den 5000 TL ‘ye kadar değişkenlik gösterebiliyor.

Peki neden bizi seçmelisiniz? Çünkü tamamı ile babalık testlerine ağırlık veriyoruz ve sizi hastaneye gidip insanların gözünün içine bakarak böyle bir test talep etmek den kurtarıyoruz kargo ve dijital ortam üzerinden test sonuçlarınızı size bildiriyoruz.


Satın almış olduğunuz Dna kitini almak istediğiniz adrese kargoluyoruz!
Size gönderdiğimiz kite içinden çıkan kitapçık daki gibi dna örneklerini koyuyorsunuz..
Babalık test sonuçlarını size isterseniz kargo ile isterseniz mail ile gönderelim..

Oldukça kolay bir şekilde yapılabilen ve kısa süre içerisin de sonuçlarını alabileceğiniz Babalık Testi için sizlere hizmet vermekteyiz.

Babalık Testi güvenilir midir?
Babalık testi sonuçları %99 oranın da doğruluğa sahiptir. Dna örneğin de oluşabilecek herhangi bir hasar durumun da sizden tekrar dna örneği talep edilecektir.

Yorum Gönder